30. juni 2014

Porselenspiken

av Gunn Marit Nisja


"Porselenspiken - roman" av Gunn Marit NisjaHovedpersonen i boken, Kristin, er singel og barnløs. Hun er odelsjente og enebarn på en gard i Romsdalen, og det forventes at hun en dag skal overta driften av gården. Men til foreldrene store skuffelse velger hun kokkeyrke. Etter flere år som ansatt på en lokal kafe, bestemmer hun seg i en alder av snart førti og realisere sin store drøm, hun åpner sin egen restaurant i Åndalsnes.

Kafeen blir rask en suksess, og sent en kveld står det en ung jente, Marta, utenfor døren hennes og spør etter jobb. Hun har ingen relevant utdanning eller erfaring, men Kristin trenger hjelp og bestemmer seg for å gi henne en sjanse. Marta viser seg å være en eksnarkoman, men som nå håper og få en ny start i livet, og det viser seg at hun er flink til å arbeide.

Ettersom Kristin blir kjent med Marta, føler hun et stort behov for å beskytte henne, men Marta har hatt et vanskelig liv og har derfor problemer med å åpne seg for andre. Kristin har selv sine skygger som hun kjemper med og har med seg, samtidig som hun har et stort savn etter å ha noen å passe på.

Dette er en historie om to kvinner, to generasjoner, og to ulike skjebner som begge vil gjøre endringer i livet sitt. Boken har et lett språk, er rask å lese, og kan absolutt anbefales.

Rita Ulen
Sel bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...