21. jan. 2015

Du elsket alltid havet


av Lucy Clarke
"Du elsket alltid havet" er forteljinga om to svært ulike systre. Katie er organisert og planlegg alt til minste detalj. Mia er eventyrlysten og har problem med å halde på ein fast jobb, ho er impulsiv og saman med venen Finn legg ho ut på ei  jordomseiling.

Boka startar med at Katie får beskjed om at lillesystera er funnen død ved ei fjellklippe på Bali. Politiet trur det er sjølmord. Det har Katie vanskeleg for å godta og forstå, men samtidig veit ho at det er mykje ved systera ho aldri heilt har vorte klok på -  men å ta sitt eige liv? Katie kan ikkje slå seg til ro med dette, og etter at ho finn ei reisedagbok i sekken til Mia, bestemmer ho seg for å legge ut på den same turen i eit forsøk på å finne sanninga. Dermed forlet ho jobben og sin framtidige ektemann i London og tek fatt på ei reise som skal  komme til å endre livet hennar for alltid.

At forfattaren nyttar seg av to forteljarstemmer gjer at vi kjem nærmare begge systrene, vi lærer å kjenne dei på godt og vondt. Forfattaren har fine skildringar av Bali og Australia. 

Ei lettlesen og spennande bok!

Sigrun Eide
Skjåk folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...