18. nov. 2015

Norsk sokkel

av Heidi Linde

Norsk sokkel blir av forlaget kalt en roman men den kan minne mer om en novellesamling. Boka er delt inn i kapitler som kan leses uavhengig av hverandre men de er knyttet sammen av at hovedpersonene i hvert kapittel har et slektskapsforhold til hverandre.Gjennom karakterene i de ulike historiene får vi innblikk i hverdagslige hendelser som er gjenkjennbare for mange av oss. Her fortelles ingen heltehistorier men det reflekteres rundt velferdsstaten Norge og menneskene som bor der, gjennom livets ulike faser.


Vi møter blant annet en sliten familiefar som leter etter livsgleden. En godt voksen kvinne som forsøker å finne ut av hvem hun skal bli nå som hennes alkoholiserte ektemann omsider har bestemt seg for å slutte å drikke. En sju år gammel jente strever med å finne seg til rette i et nytt fosterhjem. Et gravid par får et rutinemessig tilbud om fosterdiagnostikk, mens en NAV-arbeider på tur til Kreta ikke klarer å nyte ferien fordi hun synes så synd på alle.

Språket flyter lett og historiene er både såre, rørende og humoristiske. Man kommer under huden på disse menneskene og det er ikke vanskelig å identifisere seg med dem og ønske at det skal gå dem godt.
 

Tove Jøndal
Hjerleid bibliotek







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...