19. apr. 2017

Baba Segis fire hustruer

av Lola Shoneyin

Juritzen forlag, 2016


Dette er en historie fra dagens Nigeria. Bolanle sier ja til å gifte seg med baba Segi til tross for at han har tre koner fra før og er en ganske gammel mann. Bolanle har universitetsutdannelse og er en moderne og sterk ung kvinne, men hun ønsker å gifte seg med denne mannen og gjør det mot sine foreldres ønske. Livet som kone nummer fire viser seg å bli veldig vanskelig, og det er de andre konene som er årsaken til dette. De andre konene er analfabeter og føler seg truet av Bolanle og de gjør alt de kan for å bli kvitt henne. Og her er alle midler tillatt. 

Selv om Bolanle er hovedpersonen i boka og det er henne vi følger mest, får vi også høre stemmene til de andre konene og til ektemannen. Dette at vi hele tiden skifter perspektiv gjør boka spennende og gir oss et større innblikk i den verdenen de lever i. Handlingen tar etter hvert en uventet dreining og boka har en ganske overraskende slutt. Boka gir et interessant innblikk i afrikansk kultur og viser motsetninger mellom gammel og ny kultur i Nigeria.

Forfatteren bor i Lagos, hun er omtalt som spennende, humoristisk og frittalende poet. Hun tar opp temaer som polygami, homofili og skriver også artikler i aviser. 

Oversetter: Marianne Fjellingsdal.

Jeg leste boka som e-bok. Last ned appen eBokBib og du kan lese boka gratis på mobil eller nettbrett.


Bodil B. Vorkinn
Dovre folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...