15. aug. 2014

Duevokterne

av Alice Hoffman



Handlinga i denne boka er lagt til år 70 e.Kr. 
Jerusalem har falt og jøder og en del andre folkegrupper må flykte fra romerne. Mange søker tilflukt i kong Herodes gamle klippefestning Masada som ligger ved Dødehavet. Her danner de seg sitt eget samfunn der de stort sett er selvforsynte med mat og andre forbruksvarer.

Vi følger 4 kvinner som alle har ulike grunner for å søke tilflukt på Masada: snikmorderens datter, bakerens hustru, krigerens elskede og heksen fra Moab. Sammen med mannen fra nord blir de duevoktere på festningen, dette er en viktig jobb siden duene sørger for gjødsel til alt som skal vokse der.
Vi får innblikk i dagliglivet på festningen og får høre historiene om hvorfor de 4 kvinnene er havnet her. Alle bærer de på store hemmeligheter og de har alle vært utsatt for tragiske opplevelser som har satt sitt preg på dem.
Livet på Masada er en kamp for å overleve. Menneskene i det lille samfunnet opplever tider med dårlige avlinger og lite mat, og det oppstår interne stridigheter. Men den største trusselen er romerne, deres tropper rykker stadig nærmere og de ønsker å tilintetgjøre Masada!
Dette er en godt fortalt og medrivende historisk roman som er basert på virkelige hendelser. Alice Hoffman har skrevet mange romaner og denne boka er blitt betegnet som hennes mesterverk!
Bodil Vorkinn
Dovre folkebibliotek

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...