5. des. 2014

Dette har jeg aldri fortalt til noen

av Maria Kjos Fonn 


Dette har jeg aldri fortalt til noen er Maria Kjos Fonn sin debutbok. Boken er en novellesamling bestående av 7 forskjellige noveller.  I alle historiene møter vi hovedpersoner som har noen i livet sitt som har en veldig sterk makt over dem. Hovedpersonene vi møter prøver å hanskes med denne makten, men klarer ikke å få det slik de ønsker.
Maria Kjos Fonn tar opp aktuelle og vanskelige tema som seksuell legning, rusmisbruk og sykdom.
Med slike sterke tema som bakteppe setter forfatteren de mellommenneskelige relasjonene i fokus, og viser hvordan handlinger får konsekvenser for en selv og andre.
Språket i boken er direkte, muntlig og ufiltrert. Gjennom sin språkbruk lager forfatteren troverdige historier med mange lag og nyanser. Maria Kjos Fonn har evnen til å overraske og sjokkere, og ofte tar novellene helt uventede vendinger.
Dette har jeg aldri fortalt til noen er i utgangspunktet en novellesamling rettet mot ungdom, men den kan likevel være en interessant bok for eldre lesere. Selv om hovedpersonene i tekstene er yngre mennesker, er utfordringene de møter, noe mennesker i alle aldre kan relatere seg til.
Tonje Eriksen Megård,
Bibliotekarstudent, Høgskolen i Oslo og Akershus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...