14. apr. 2016

Regn i november

av Audur Ava Olafsdottir


Handlingen i denne boka foregår på Island.
Hovedpersonen opplever det utrolige å bli dumpet av to menn på en dag, både av ektemannen og elskeren.  Hun bestemmer seg for å reise bort og da passer det veldig godt at hun samtidig vinner en kjempegevinst i Lotto! Det som ikke passer fullt så bra er at hun må ta med seg venninnens 4 år gamle sønn som er døv, siden moren hans ligger på sykehus og skal ha tvillinger. 
Disse to drar østover, til byen der hovedpersonen ferierte som barn. Reisen tar flere dager og de utfordres både av naturkreftene og av bilhavari på turen. 

Boka er skrevet i et litt tvetydig språk der det er opp til leseren å tolke hva det egentlig er som skjer. Vi beveger oss på flere plan, samtidig med den fysiske reisen er også denne turen en reise der hovedpersonen prøver å finne ut hva hun vil med livet sitt.  Sammen med barnet blir hun tvunget til å gjøre andre vurderinger og ta andre avgjørelser enn det hun ellers ville gjort. 
Det som starter som en spontan reise, kommer underveis til å få en langt dypere og mer grunnleggende betydning, både for synet på fortiden og for hvordan veien videre stakes ut.

Audur Ava Olafsdottirs forrige bok, Stiklingen, ble innstilt til Nordisk Råds litteraturpris i 2009.




Bodil Vorkinn
Dovre folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...