21. des. 2015

Ingen savner Edward Niema

av Eivind Larssen


Edward Niema bor i en liten leilighet i Warszawa sammen med kona si. Han jobber som aktuar i et forsikringsselskap, er en mann som liker faste rutiner og er fornøyd med det enkle livet han lever. Når han i løpet av noen få uker mister både kona og jobben er det som han mister alle holdepunkter i livet. De var kona som ordnet det meste og som kom med forslag på hva de skulle foreta seg. Nå sitter han igjen alene i leiligheten uten helt å vite hva han skal gjøre.
Det viser seg at alle formaliteter rundt konas begravelse er ordnet på forhånd, det eneste han trenger er å velge musikk. Slik kommer han i kontakt med organisten Arek.

Det blir snart klart at Edwards kone har holdt visse ting hemmelig, og han må ta noen valg som gjør at han vikles inn i en ganske fantastisk historie. En konvolutt merket "første konvolutt", i konas etterlatenskaper gjør at ting begynner å skje. Han overrasker seg selv med å slå til på et tilbud som "er for godt til å være sant", og kommer dermed i kontakt med et miljø som fra før var totalt ukjent for han.

Boka er skrevet i et godt språk og er både underfundig, morsom og spennende. En original roman om tap og savn, om ensomhet og om overraskende vennskap.


Bodil Vorkinn
Dovre folkebibliotek
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...