25. apr. 2018

Hellemyrsfolket

av Amalie Skram

Vigmostad Bjørke, 2015


Amalie Skrams romansyklus inneholder fire bind og regnes som et av hovedverkene i norsk naturalisme. Bøkene ble utgitt første gang i tidsrommet 1887 til 1898.
Et viktig tema er menneskets muligheter til å bryte med sin bakgrunn og velge sitt eget liv. Amalie Skram skal ha begynt å utvikle historien da hun hørte om en ung mann som hengte seg, og lurte på hvilke foreldre han hadde.

Noen ganger er det deilig å sette seg ned med noe som har stått i hylla en stund, kanskje samlet støv, og oppdage at det har noe for seg, - selv om tiden har gått og verden har endret seg. Vi sliter fortsatt som menneske med å finne vår plass, vei og tilhørighet, - vi har fortsatt ønsker og drømmer som for noen kan være vanskeligere enn noen gang å oppnå.

Her finner du ikke mysterier, bloddryppende mord eller rå elskov, men en skildring av hvordan livet kan være for noen, kanskje flere enn vi ønsker tro, og hvordan det i all ulykke og tungskap kan finnes noen gleder, noen stråler av lys som gjør at du er villig til å gå videre, prøve som aller best du kan.  

Hellermyrsfolket anbefales også som lydbok lest av Eilif Armand.


Sel bibliotek



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...