4. juli 2018

Kvinner i kamp : 150 års kamp for frihet, likhet, søsterskap!

av Marta Breen 

Cappelen Damm, 2018


Tegneserien Kvinner i kamp er et samarbeid mellom forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordal. De har skrevet en rekke feministiske bøker sammen som har blitt godt mottatt i Norge, denne boka har og suksess i utlandet.
Dette er en bok alle burde lese, både kvinner og menn. Den tar for seg kvinnekampen verden over, fra den startet og til i dag. Den har kort og enkel tekst som gjør at den passer både for voksne og den yngre leser. De gode illustrasjonene gjør at et alvorlig tema blir tatt opp på en humoristisk måte.
Hvordan har kvinner kjempet for å få rettigheter og likeverd?
For 150 år siden hadde kvinner få rettigheter. De fikk ikke ta utdanning, stemme ved valg, jobbe eller bestemme over seg selv. Fra man ble født til man giftet seg var det far som bestemte, og når man giftet seg ble man mannens eiendom. De fleste fikk ikke velge ektemann selv, og skilsmisse var det bare mannen som kunne få.
Et av de viktige temaene i boka er retten til å bestemme over sin egen kropp, prevensjon og abort. Abortloven er et tema som stadig er oppe til diskusjon.
Kvinner i kamp tar for seg flere av kvinnebevegelsens dramatiske kamper, fra kampen mot slaveri til dagens me too-debatt. Likestillingsdebatten er fremdeles brennende aktuell i våre dager.

Tonje Alstadnes
Lom folkebibliotek 

1 kommentar:

  1. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformål, fruktbarhetstast ..Kontakt Info:
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp: +234 (815) 542-5481

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...