3. apr. 2019

Anna og kjærligheten

av Birger Emanuelsen

Tiden Norsk Forlag, 2016


anna og kjærligheten.jpg
Anna er jordmor og har aldri hatt en sykedag. Hun er litt over 60 år, og dermed den eldste på avdelingen. Jobben har gitt henne mange gleder, da hun ikke har noen egne barn. Hun er enke, og barnet de fikk døde da han var ganske liten.

Hun føler et stort ansvar for jobben sin, og en dag får hun feber og føler seg slett ikke bra. Likevel går hun på jobb, og da går det nesten galt for et ungt par som venter tvillinger. Og det blir sendt en klage til sykehuset. Ledelsen forsøker å dysse ned saken, og fremmer ønske om at Anna skal gå av med pensjon.
Anna har et godt forhold til den mye yngre Ida, som også er tillitsvalg på avdelingen. En avdeling som trues med nedskjæringer, og nå ser ledelsen en anledning til å kvitte seg med Anna.
Anna og Ida drar på hyttetur, og under disse samtalene får vi et tilbakeblikk på Annas liv. Om henne og Bergljot som møttes på fødeavdelingen hvor de får hver sin sønn, men Annas sønn dør.  Anna finner trøst i å hjelpe Bergljot som sliter med en sønn som gråter mye. Disse to innleder et slags kjærlighetsforhold, noe hun holder skjult for mannen sin.

Dette er en bok man blir berørt av, når man ser hvordan en person som har viet livet sitt til jobben i over tredve år ikke lenger er verdsatt.


Rita Ulen
Sel bibliotek



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...